Kükürtler

Granül Kükürt Çift Rafine

Periyodik tabloda "S" sembolü ile gösterilen kükürt, 16 atomlu 6A grubunun elemanlarından biridir. Kükürt, toz ya da sıvı olarak kullanıma imkan tanıyan yanıcı ve patlayıcı bir maddedir. Kükürt, sağlıktan sanayiye kadar birçok sektörde vazgeçilmez bir üründür. Bununla birlikte, bazı bitkiler ve hayvanlar da biraz kükürt içermektedir. Hem doğada hem de endüstride kükürt elementinin oluşum mekanizması H2S ve SO2 gazlarının oksidasyon ile çökelmesine dayanır.

Kükürt Nerelerde Kullanılır?
Kükürt, endüstriyel üretimin ve özellikle sülfürik asidin temel bileşenleri arasındadır. Endüstride çok yaygın bulunan sülfürik asit üretimi için oldukça fazla kükürt kullanılmaktadır. Kükürt, sülfürik asit ve bileşiklerini kullanan bazı ürün ve sektörleri sıralamak gerekirse:
- Kimya ve tarım endüstrisi,
- Yemler için kullanılan katkı maddeleri,
- Sentetik olarak üretilen reçineler,
- Gübre ve gübre katkıları,
- Hayvan ilaçları,
- Deterjanlar,
- Sac, patlayıcılar,
- Havai fişek gibi sıralanması mümkündür.

Kükürdün Özellikleri Nelerdir?
Kükürdün rengi kanarya sarısı, bal sarısı veya yeşilimsi sarı olabilir. Kokusuz ve tatsız bir katı madde olan kükürt, güneş ışığında görülebilen ve keskin ve boğucu bir kükürt dioksit (SO2) gazı oluşturan mavi bir alevle yanar.
Biraz daha açık mavi bir alevi vardır ve SO2 gazı zehirlidir. H2S gazı da zehirlidir ve herhangi bir zehirlenme meydana gelir ise aniden bayılırsınız.

Kükürt Tozu

Toz kükürt genel olarak kâğıt, patlayıcı madde, yapay gübre yapımında kullanılır. Sağlık açısından ise vücudun ihtiyacı olan mineralleri de içermektedir. Vücudun oksijen dengesini sağlayan kükürdün, sağlıklı saç ve tırnak oluşumuna katkısı da büyüktür. Kükürt, vücudun dengesinin korunmasına etkilidir.

REGAL PETROL. TÜM HAKLARI SAKLIDIR

TOP