Gübreler

Amonyum Nitrat %34.40

Amonyum nitrat, kimyasal bir bileşen olmasının yanı sıra halk arasında da yakinen tanınan maddelerden birisidir. Tarımla uğraşan kesimin gübreleme amacıyla kullandığı amonyum nitrat, aynı zamanda çok güçlü bir patlayıcı etkiye de sahiptir. Bu nedenle depolanması ve kullanımı esnasında oldukça dikkat edilmesi gerekmektedir. 

Üre {Gübre} (Prilled & Granüle) %46

Üre gübresi, bitkilerin azot ihtiyacını karşılamak için kullanılan bir besin olarak tanımlanıyor. Bitkinin gelişiminin hızlanmasına yardımcı olan, canlılık veren, fotosenteze yardımcı olan ve verimi artıran ürün, gelişimin tüm evrelerinde ekine destek veriyor.

MAP ( Mono Amonyum Fosfat )

Mono amonyum fosfat gübresi, fosforlu olan gübreler içinde en fazla oranda fosfat içeren bir gübredir. İçeriğinde zararlı bir madde içermez ve bitkilere zarar vermez. Amonyum fosfat ile ilgili uygulama, ekimden önce toprağa yapılmaktadır.

DAP (Di Amonyum Fosfat)

Kimyasal formülü (NH4)2HPO4 olan Di Amonyum Fosfat önemli bileşimlerden biridir. Bu bileşim amonyak fosforik asit ile tepkiye girdiğinde üretilen bir çeşit fosfat tuzu olmaktadır. Her kimyasal bileşim gibi birçok alanda kullanılır.

TSP (Üçlü Süper Fosfat)

Fosfor ihtiyacını karşılamak için tüm bitkilerde (hububat, mısır, pamuk, fındık, bağ, muz vs.) taban gübresi olarak kullanılır. Sağlıklı kök gelişimini sağlayarak, toprakaltı su ve besin maddesi alım kapasitesini arttırır. Eş zamanlı ve kuvvetli bir çiçeklenme sağlar. Bitki gelişimini hızlandırarak hasatta daha fazla ve kaliteli ürün alımını sağlar. Ekim/ dikim ile birlikte ya da öncesinde, tohum veya kök derinliğine uygulanmalıdır. Eğer çok erken uygulanırsa fosfor bitkinin yararlanmayacağı forma dönüşür, çok geç verilir ise de toprağın üstünde kalacağından bitkiye yararlı olamaz.

NPK 15.15.15

Bir kompoze gübre türü olan 15-15-15 gübre Npk gübre olarak da bilinir ve içeriğinde azot, fosfor ve potasyum eşittir.

NPK 16.16.16

16-16-16 Gübre Ne Demektir?

Üç tür gübre vardır: tam, eksik ve gübre karışımları. İlk ikisi yalnızca bir besin içerirken, karışım azot, fosfor ve potasyum gibi birkaç besin içerir. Dengeli bir NPK (Azot-Fosfor-Potasyum) oranı kullanmak en iyisidir. Bu türün bir örneği 16-16-16 Gübresidir.

Bu gübrenin oranı 16-16-16’dır. Sayılar, nitrojen (N), fosfor (P) ve potasyum (K) ağırlık yüzdesini gösterir. “Dengeli” bir gübre olarak kabul edilir, bu da ekinlerinizin sağlıklı ve güçlü büyümesi için ihtiyaç duyduğu üç ana makro besini sağladığı anlamına gelir.

16-16-16 Gübresi Neye İyi Gelir?

Toprağınızı 16-16-16 ile gübrelemek, çok yönlü bir besin profili sağladığı için her tür bitki için iyidir. Çimler, bahçe bitkileri ve gıda ürünlerinde yaygın olarak kullanılır. NPK oranı, bu gübreyi çiçekler, sebzeler, meyve ağaçları veya diğer süs bitkilerinin yanı sıra çimlerde büyümeyi teşvik etmek için ideal hale getirir. Büyüme mevsimi boyunca herhangi bir zamanda kullanılabilir, ancak en yaygın olarak ekin büyümesini teşvik etmek ve verimi artırmak için ilkbahar veya sonbaharda uygulanır.

16-16-16 Gübre Uygulama Oranı

16-16-16 gübre için önerilen uygulama oranı, ne gübreleme yaptığınıza ve ne zaman uygulanacağına göre değişir. Tek seferlik bir uygulama olarak veya devam eden bir gübreleme ve toprak iyileştirme programının bir parçası olarak kullanılabilir.

NPK 17.17.17

17 17 17 Gübre Ne İşe Yarar?

Yavaş yarayışlı gübreler bitkinin ihtiyacı olan besinleri büyüme süresince topraktan alarak daha sağlıklı bir büyüme sağlar. Çim alanlarda 12 haftaya varan süre boyunca dengeli ve etkili beslenme sağlayarak çimlerin daha uzun süre fayda sağlamasına imkan tanır

NPK 20.20.20

Bir kompoze gübre çeşidi olan 20-20-20 gübre, içeriğinde %20 azot, %20 fosfor ve %20 potasyum bulundurur.

İçeriğinde azot, fosfor ve potasyumu eşit oranda barındıran kompoze gübre çeşitidir. Piyasada çeşitli markalar adı altında, NPK gübre olarak da adlandırılan bu gübrenin içeriğinde %20 azot, %20 fosfor ve %20 potasyum bulunur.

20-20-20 Gübre Ne İşe Yarar?

Azot, fosfor ve potasyum bakımından eksik olan topraklarda, bu elementlerin eksikliğini tamamlar.

Azot, fosfor ve potasyum kökler vasıtasıyla, bitkinin bünyesine nüfus ederek, bitkinin yeşil aksamının sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar. Meyve ağaçlarında ve sebzelerde çiçeklenmeyi, meyve tutumu ve kalitesini arttırır.

REGAL PETROL. TÜM HAKLARI SAKLIDIR

TOP